София осъмна с плакати на Радостин Василев: Убиец на спорта! Оставка

0
438
Снимка: Tribune

Това е поредното недоволство към министъра на спорта, който успя да се скара с редица федерации, а много от тях останаха без финансиране

София осъмна с разлепени плакати на министъра на спорта Радостин Василев. На тях той е гол до кръста, показващ мускули. На фона на това с големи букви е изписано Sport killer – убиец на спорта. На голото му тяло пък с червени букви е написано „Оставка“, пише Tribune.

Плакатите са разлепени в целия център на столицата, а най-голяма концентрация има около ресорното на Василев министерство.

Това е поредното недоволство към министъра на спорта, който в началото на мандата си успя да се скара с редица федерации, а много от тях останаха без никакво финансиране.

Благодарение на министър Руди страната ни за първи път в историята си няма да участва в Световното по вдигане на тежести за младежи. Биатлонистите вече месеци наред са без заплати. Абсолютен прецедент е и че 4 месеца спортните федерации са оставени без финансиране, а състезания продължават да отпадат от календара.