Според Мартин Димитров 7-те танкера с течен газ са договорени от ЕК, а не от Кирил Петков

0
4363
Мартин Димитров

Това нещо не стана ясно в България, твърди кандидат-депутатът от ДБ

Поредната лъжлива хвалба на бившия премиер Кирил Петков беше разкрита не от кого да е, а от съюзника на „Промяната“ Мартин Димитров. Според кандидат-депутата от ДБ 7-те танкера с втечнен газ са били осигурени не от бившия премиер Петков, а от ЕК.

Искаме оставката на служебния министър на енергетиката. Действията му за решаване на газовата криза са „пълен провал”, заяви в предаването „Офанзива” по NOVA News Мартин Димитров.

„ДБ беше единствената коалиция, която каза, че разговори с „Газпром” въобще не трябва да има. ГЕРБ казаха, че трябва да има разговори с „Газпром” и трябва да се използва договора до края на годината. „Възраждане” казаха същото. БСП казаха същото. И какъв е резултатът? Нищо не се случи. Отказаха им срещи и ги унизиха. Това сега ни дава повод да поискаме оставката на служебния министър на енергетиката”, подчерта той в отговор на въпроса как може да се реши проблема с газовите доставки и трябва ли да се върнем на масата на преговорите с „Газпром”.

Мартин Димитров показа слаба памет, след като не си спомни изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който помоли правителството да прекрати преговорите с „Газпром“.

По думите на Димитров действията на енергийния министър Росен Христов са „пълен провал”. „Да върнеш 7-те танкера, които са алтернатива, които ЕК ти е договорила. Защото това не стана ясно в България, защото ЕК е предложила тези танкери. А вместо това да кажеш „неизбежно ми е да говоря с Москва”, да отидеш там и да ти откажат разговори – това означава, че твоята стратегия се е провалила и трябва да си тръгнеш”, категоричен е той. И допълни:”Този човек е спешно за смяна. Не трябваше да има разговори с Москва, трябваше като цяла Европа да се работи по алтернативи”.