Станислав Балабанов определи призива на Кирил Петков за дарения на заплати за Украйна като „необмислен“

0
152
Станислав Балабанов

Логично е да се знае кои ще са другите колеги, с които ще посетим Украйна, казва депутатът от ИТН

„Логично е да се знае кои ще са другите колеги, с които ще посетим Украйна“, каза пред БНР депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов, който ще бъде част от българската делегация в Киев.

„Цялата подкрепа и помощ за Украйна трябва да е и в морален, и в духовен, и в тактичен аспект. Това е целта на едно такова посещение, затова властите трябва да са максимално обединени, а не да се разделяме на коалиции, на опозиции, всеки „да търси под вола теле“, напротив трябва да сме единни“, посочи още той.

Балабанов коментира и призива на премиера Кирил Петков всеки български гражданин да дари по една заплата в помощ на Украйна.

„Постът на премиера беше необмислен, защото държавата има абсолютния ресурс, ако се стигне до помощ с доставки на каквото и да е било в полза на Украйна, а не българинът да плаща и да бъде призоваван да дарява заплатата си, защото всички имат собствените си проблеми, носят собствените си отговорности. Необмислено е да се призовава точно по този начин, защото българинът събира капачки за кувьози, сега трябва да дарява заплати за оръжие, а това е работа на държавата“, категорично заяви депутатът от ИТН.