Таван на оживен подлез в София може да се срути върху главите на минувачите

0
40
КАДЪР: bTV

Зам.-кметът на район „Триадица“ обясни, че течът идвал от тревните площи от платното, а ремонтът преди месеци е бил козметичен

Таванът на ключов столичен подлез е на път да се срути върху главите на преминаващите. Теч е повредил бетонната част на колоната, паднали са и метални конструкции.

Подлезът е на бул. „България“ и бул. „Тодор Каблешков“. Той е доста оживен, а само червени ленти обозначават опасността.

Зам.-кметът на район „Триадица“ обясни, че течът идва от тревните площи от платното, а ремонтът преди месеци е бил козметичен.

„Преди 6 месеца е ремонтирана само т.нар. декоративна част от тавана, тоест окачения таван и осветителните тела. Всъщност носещата конструкция не е ремонтирана. Ние за този теч сме сигнализирали неведнъж през изминалите години към Столична община. Подобни течове има не само на този подлез, имаме същия проблем в съседния подлез. Реално трябва да се направи цялостна изолация може би откъм пътното платно. Това трябва да се направи вече с по-сериозен проект, което не е в сферата на районната администрация“, каза зам.-кметът инж. Христо Вълчанов.