Типажи като Шалапатова са обидни за средноинтелигентния българин

0
189
Иванка Шалапатова

Време е да изринем цялата тази пасмина

Иво Димитров Снимка: фейсбук

Иво Димитров, фейсбук

Задават се избори и погнусата ще стигне апогея си с обявяването на листите.

Тази сутрин по Би Ти Ви се появи някаква госпожа на име Иванка Шалапатова, която, оказва се, била социален министър в кабинета на Денков. Обясни ни, че била партийно необвързана и каза, че била готова да влезе във всяко правителство, което не било от популисти. И тук цитирам дословно защо не харесвала популистите: „Защото всяват противоположности в обществото“.

След подобно прозрение оркестърът обикновено свири туш. Не знам какво означава НЯКОЙ ДА ВСЯВА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИ В ОБЩЕСТВОТО, но знам, че тази е поредното клише, което не знае смисъла на думичките и трудно ги подрежда в разбираем порядък (междувременно логично е искала да ни каже, че всяват противопоставяне в обществото). Такива като нея обикалят телевизиите, после кабинетите на онези, които дърпат конците в държавата, уреждат се с тлъсти заплати, а през това време ние лапаме мухите и като онези двамата скитници чакаме Годо.

Време е да изринем цялата тази пасмина. Не, че ще го направим, но подобни типажи са обидни за средноинтелигентния българин. Още повече, когато са с претенциите, че видите ли, имали научна дейност…