Тодор Тагарев: Няма планове за базиране на щаб на НАТО в Ямбол

0
57
Тодор Тагарев КАДЪР: БНТ

В града снощи граждани и представители на политически партии протестираха срещу базирането край града на многонационален дивизионен щаб на НАТО

Към момента не съществуват планове за изграждане или развръщане на дивизионен щаб на НАТО в или около Ямбол. Анализират се възможностите за мястото, където да бъде разположена многонационалната бойна група. Това е заявил министърът на отбраната Тодор Тагарев в писмо до областния управител Биляна Кавалджиева–Димитрова, информираха от пресцентъра на областната администрация в Ямбол.

Военният министър обръща внимание и на ползите от разполагането на многонационалната бойна група в съответната област, като посочва за такива – „привличане на значителни инвестиции в пътища, канализация, социална и друг вид инфраструктура, подобряването на бизнес климата, откриването на нови работни места и повишаването на доходите на живущите в региона“, цитират още от писмото на министъра от областната администрация.

В Ямбол снощи граждани и представители на политически партии протестираха срещу базирането край града на многонационален дивизионен щаб на НАТО. Започна и подписка под надслов „Ямбол не иска бази на НАТО!“.

Протестът беше организиран от местната структура на партийната коалиция „Левицата!“. На него присъстваха и лидерите на „АБВ“ и „Движение 21“ от коалицията – Румен Петков и Татяна Дончева. Дойдоха и представители на местните структури на „Възраждане“ и БСП, пише БТА.