Денков за съветника на военния министър: Ако е вярно, трябва да си отиде

0
82
Николай Денков Кадър: Нова нюз

Министър Тагарев сам ще прецени какво да направи, заяви премиерът

„Трябва да завърши успешно проверката, за да е ясно какви са фактите. Не може на базата само на един Фейсбук профил, едно съобщение, да се правят крайни заключения и да се уволняват хора“, заяви премиерът Николай Денков по повод случая със съветника от ДБ на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Припомням, че миналата седмица стана ясно, че Мустафа Емин се е държал агресивно и заплашително в болница „Пирогов“, където е настоявал чуждо дете да бъде изведено от шокова зала, за да вкарат неговото. Заплашвал с името на здравния министър.

„Ако е вярно това, което пише в този пост, според мен съветникът трябва да си отиде. Но ако се окаже, че това е прикрита атака, което има някакви други цели, бих оставил министърът сам да реши какво ще направи“.

Николай Денков повтори, че подкрепя идеята 24 май да стане национален празник. Той определи празника на славянската писменост като символа, който води България към бъдещето, но подчерта, че тази дискусия трябва да се проведе в парламента.

Той настоя, че не търси война с никоя институция.

„Не търся война с никого, напротив, на нас ни трябва спокойствие -на правителството, в политическия смисъл на думата, за да можем да си изпълним програмата и хората да започнат да живеят по-добре“, коментира той.

„Всяка институция трябва да работи според това, което ѝ е наложено като права и задължения. Задълженията на правителството са да изпълним управленската си програма“, посочи той.