Ток от хладилник уби 6-годишно дете

0
109
Снимка: архив

Трагедията стана в козлодуйското село Крива бара

Хладилник уби 6-годишно дете в козлодуйското село Крива бара. Трупът на малката Димка е намерен до домашния уред в събота следобед.

Сигнал за фаталния инцидент е получен в полицията в 15,17 часа, уточняват от пресцентъра на областната дирекция на МВР във Враца. От филиала за спешна помощ в Козлодуй съобщили, че при тях има починало 6-годишно момиче от Крива бара.
Веднага след подадения сигнал на адреса на детето, където то живее с родителите си, е бил извършен оглед с участието на експерт електроинженер. При проверката били констатирани неизправности в електрическата инсталация в коридора на къщата и уредите, свързани към нея.

От проведените разпити на свидетели станало ясно, че починалото дете, преди да бъде откарано до спешния център, е било намерено паднало до хладилника в коридора.

Във връзка със случая е започнато досъдебно производство за изясняване причината за смъртта на момиченцето.

За случая е уведомен дежурен прокурор.

„Трагедията е голяма. Поразеното от ток момиченце е най-голямото от трите деца на Христо и Тилиандра“, казаха техни съседи от ромската махала в селото. Кметът на Крива бара Илиян Иванов изказа съболезнования на почернената фамилия. По думите му семейството живее в прилична къща и отглежда децата си в добри условия. Финансово му помагат бабата и дядото, които работят в чужбина.