Тома Биков: Имитира се действие за формиране на правителство

0
239
Тома Биков

По-добре да отидем на предсрочни избори, за да не се превърнем в абсурдно общество, коментира депутатът от ГЕРБ

„ГЕРБ не подкрепя брутално неграмотния начин, по който бяха изгонени руски дипломати. Осъзнаваме, че ако в този момент България отстъпи, ще изпаднем в унизително положение. Затова призовахме правителството в оставка да остане на тази позиция, а след това по дипломатичен път да видим какво да правим. Бяхме поставени в ситуация да преценим коя ще бъде по-малката загуба“. Това каза пред БНР Тома Биков, депутат от ГЕРБ.

Според него кандидатурата на Асен Василев за премиер блокира възможността ГЕРБ да гласува ново правителство на ПП:

„В момента се имитира действие за формиране на правителство в рамките на този парламент. Ако имаше истинско желание, трябваше да има друг подход, който да позволи дори временно правителство. С антикризисна програма щяха да дадат по-голяма възможност за маневриране. Нашите 59 депутати ще гласуват против“.

В предаването „Неделя 150“ Биков подчерта, че трети мандат е задача с много неизвестни:

„Част от формулата се задава от президента. Нямам обаче очаквания заради ниската политическа интелигентност в парламента… Може би е по-добре да отидем на предсрочни избори, за да не се превърнем в абсурдно общество. Когато в коалицията не могат да се разберат за нещо, прехвърлят отговорността на опозицията. Единствената точка на съгласие при тях е, че искат да имат министри, но които да не носят отговорност“.