Тома Биков: Първата стъпка по казуса със Северна Македония е да се забрани на Трифонов да мисли по него

0
1259
Тома Биков Снимка: архив

Лидерът на ИТН публикува обяснителен пост, не бил разбран правилно

Тома Биков, фейсбук

Първата стъпка към решаването на казуса с Република Северна Македония е да се забрани на Станислав Трифонов да мисли по него. Втората стъпка е, България да започне да има външен министър. Без наличието на тези два фактора, свикването на КСНС по темата е безпредметно.

– – –

Слави Трифонов

Слави Трифонов, фейсбук

Понеже има хора, които не четат правилно това, което съм написал, ще обясня специално за тези, които не четат текста, а само заглавията.

Моето лично мнение като гражданин на България по отношение на допускането на Северна Македония за преговори за членство в ЕС е следното:

Към Република Северна Македония – вие задължително трябва да изпълнявате всички точки от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, който сте подписали с България, включително и всичко свързано с историята на България.
Северномакедонците трябва да признаят историческите си български корени. Това е безапелационно условие. То не подлежи на обсъждане.

И към нашите партньори от НАТО и ЕС – след като толкова държите ние да подкрепим Северна Македония за преговори за членство в ЕС – постъпете партньорски към нас, както искате ние да сме ви партньори – без визи за САЩ и веднага в Шенген.
Мисля, че сега моето мнение като гражданин на България е повече от ясно.