Томислав Дончев: Има 3 варианта за изход от ситуацията, но и трите са лоши

0
230
Снимка: Днес.бг

В един момент ще стане актуален въпросът „кой създаде този хаос“, заяви той

Оттук нататък има три варианта и трите са лоши, заяви бившият вицепремиер и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев в коментар на създалата се политическа ситуация в страната. Той каза това, след като от ГЕРБ-СДС върнаха мандата на президента Румен Радев за съставяне на правителство.

Първият вариант е да бъде създадено правителство с третия мандат. Добре е България да има титулярно правителство, то обаче ще бъде слабо, не е базирано на ясна политическа логика, без ясна отговорност и без стабилна парламентарна подкрепа, този вариант е лош, посочи Дончев.

Избори 2 в 1 е лош вариант и като организация, освен това се боя, че ще изчерпим търпението на хората, а и никой не знае какво ще произведат такива избори, каза още Томислав Дончев.

Той заяви, че парламентарни и президентски избори в отстояние една или две седмици, също не е добър вариант.

На въпрос има ли изход, Дончев отговори „В капан сме“.

Сега е време да мислим за бъдещето, само че в един момент ще стане актуален въпросът „кой създаде този хаос“, заяви Томислав Дончев.

По думите му в капана на възможните предсрочни избори, позициите на партиите по актуализацията на бюджета ще се радикализират.