ГЕРБ: Минеков е еманация на овластената арогантност и простащина. В зрелищата му няма хляб. Не ви ли напомнят за времена отпреди 30 години

0
349
Томислав Дончев и Даниел Митов обясняват казуса пред репортерите. Снимка: кадър

Този спектакъл се прави, за да се удовлетворяват очакванията на изчегъртвачите на партията. Няма правно основание да напуснем офисите, каза Росен Желязков

„Това не ви ли напомня за времена отпреди 30 години“, попита репортерите днес в централата на партията зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Той и членове на ръводството на ГЕРБ очакваха Велислав Минеков да им връчи писмо, с което ги кани да напуснат офисите. Той обаче не се качи при тях, а остави писмото на портала.

„Всяка партия има право на централа. Ние разбрахме за посещението на Минеков от съобщение на Министерството на културата. Всички си даваме сметка, че този спектакъл се прави, за да се удовлетворяват очакванията на онези, които се радват на всички малки или големи процеси на изчегъртването на партия ГЕРБ“, допълни Росен Желязков.

„В момент, в който очакваме да имаме редовно правителство, което да решава проблемите на страната, гражданите и бизнеса, това са зрелища, в които за съжаление няма хляб. Нито по смисъла на закона, нито по смисъла на нарочен акт, няма основание и причина да напуснем. Това не е НДК. Това е административна сграда, която преди много години е строена за нуждите на Министерството на отбраната. Договорът ни не е изтекъл. Всяка парламентарно представена партия има право на централа“, допълни Желязков.

„Минеков е еманация на овластената арогантност и честно казано, простащина, която се мотивира от президентството и лично от президента Радев. Това очевидно е опит за отмъщение и криворазбрана справедливост“, коментира от своя страна Даниел Митов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че Минеков и ведомството му не са принципал на сградата, в която се помещават офисите на партията.

„Очевидно е, че той се е хванал за Министерството на културата и държи да остане в него като редовен министър. Взема пример от Рашков“, допълни Митов.