Вежди Рашидов: За два месеца Минеков направи толкова много глупости, които друг за 10 г. не можа

0
72
Вежди Рашидов Снимка: архив

Политикът от ГЕРБ води две дела срещу служебния министър на културата и обясни, че ще заведе и трето

Скулпторът и член на ИК на ГЕРБ Вежди Рашидов отговори пред БТВ на обвиненията от служебния министър на културата Велислав Минеков, свързани със строителната фирма „Главболгарстрой“ и дома му, пише Трибюн.

Според Рашидов има разследващи органи, които могат да установят дали има нещо нередно. Той допълни, че води две дела срещу Минеков и ще заведе трето.

„За два месеца направи толкова много глупости, които друг за 10 г. не можа. Ателието на баща му е на 50 м от моята къща, като аз я взех, преди те да са взели от държавата две ателиета. „Главболгарстрой“ не строи „Ларгото“, а варненска фирма и това му е грешката, апелирам „Главболгарстрой“ да го осъди, защото не може да се хвърлят клевети“, допълни политикът от ГЕРБ.

Рашидов посочи, че „Главболгарстрой“ са построили къщата му и има документи за всичко, а мястото си е негово. Допълни, че от доста време Минеков го следи постоянно, защото са съседи и заради него „и тухличката е платена с фактура“.

„Това е болен човек, трябва да се лекува. Нямам контакт с него, не желая да имам. Сигурно защото на баща му скулптурите са в Музея на социализма, той идваше да си ги иска, само че авторските права са платени“, коментира Рашидов.

Относно настойчивия апел на Минеков ГЕРБ да се изнесат от централата си в НДК, Рашидов заяви, че партията е настанена законно там.

Скулпторът откри своя галерия, която е подарък от съпругата му Снежана Бахарова. Рашидов обясни, че след два мандата като министър на културата се е върнал към изкуството заради здравословното си състояние.

„В 45-ото Народно събрание видях дъното на парламентаризма. Изхарчихме половин милиард лева заради инфантили, които не си дават сметка, че това тежи на джоба на българина. Неопитни, улицата, това не е детска градина“, каза Рашидов и допълни, че ако го ядосат, може и да се върне в политиката.