Тошко Йорданов: Двама министри от ПП унищожиха доверието в машините

0
120
Тошко Йорданов Кадър: БНТ

Да си носят цялата отговорност, а не да пускат жалби, които са некадърно написани, обяви депутатът от ИТН

„Кой унищожи машинното гласуване и доверието към него? Тези, които най-много говорят. Техните двама министри унищожиха доверието към машините. Да си носят цялата отговорност, а не да пускат жалби, които са некадърно написани“ – това коментира Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ преди заседанието на комисията за безопасност на машините в парламента. На нея бе предвидено да се изслуша шефът на ДАНС Пламен Тончев, но той не дойде. Вместо него дойде Виолета Андреева от ДАНС, но тя не коментира.

Решението да се върнат машините на втория тур не е на съда. Напротив, той осъжда, че има нарушение и какъв е вариантът да се оправи. Тук топката не е в ЦИК, а в Министерството на електронното управление.

Йорданов попита трябва ли министър Йоловски да направи ново удостоверяване на машините, тъй като предното е „компрометирано от неговия заместник“ и настоя именно за това.

Според Йорданов трябва да се гласува с хартиени бюлетини, докато „процесът е опорочен“. Той настоя да се купят американски сканиращи машини, които според него са по-безопасни.