Тошко обвини Татяна Дончева, че е предлага подкуп от половин милион на депутати от ИТН

0
175
Тошко Йорданов Снимка: БНТ

Тя щяла предприеме „съответни действия“

Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева от ИБНИ в опити да предизвика разцепление в групата. Йорданов заяви пред БНР, че Дончева е убеждавала депутати от „Има такъв народ“ да подкрепят правителство с третия мандат с обещание да станат министри, като е предлагала и пари:

„Дончева е човекът, който, когато се говореше, при кой (кого – бел.ред.) ще е третият мандат, тръгна да обикаля част от нашите депутати, да им предлага да напускат парламентарната група, да взимат други с тях, част от лицата на нашата парламентарна група, които да станат министри, обещавайки им министерски кресла и включително е драскала на едни листчета – половин милион ще ти дам. Човекът, с който е водила разговора от наште, с конкретни имена, кого трябва да дръпне – Ива Митева, Хиновски, т.н….Тоя човек ще излезе на детектора на лъжата да го потвърди“.

На свой ред Татяна Дончева отрече казаното от Тошко Йорданов.

„Това са абсолютни бълнувания. Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места, правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си. Нямам такова разбиране за политиката“, заяви Татяна Дончева пред БНР, като добави, че ще предприеме, „съответни действия“, без да уточни какви точно.