Трифонов прави сметка на изборите без кръчмар

0
418
Слави Трифонов

Във фейсбук профила на шоумена обвиниха премиера в лъжа

Във фейсбук профила на Слави Трифонов обвиниха премиера Бойко Борисов в лъжа за цената на изборите на 4 април – те не стрували 150 млн. лв., а само 101 млн. лв.

„За машините за гласуване на последните избори не са дадени 50 милиона лева. Това е лъжа. В договора, сключен от старата ЦИК, ясно е записано, че закупуването на 9600 машини, така че те да станат държавна собственост, струва 36 милиона лева без ДДС или 43 милиона лева с ДДС. И в тази цена влиза всичко – устройствата, софтуерът, логистиката, обучението на членовете на секционните комисии и обслужването по време на изборите“, пише в поста.

Според сметките в него изборите на 4 април са стрували 101 млн. лв. Новите избори през юли щели да струват по-малко, защото за тях нямало да се купуват машини. Само че това надали ще е така, според членове на ЦИК, един от тях е Емил Войнов, трябва да се купят поне още 1500-2000 машини, тъй като вотът през лятото ще е изцяло машинен. Освен това счетоводителят на Трифонов не е сметнал колко ще струват транспортът, съхраняването и охраната на машините по целия свят, както и разкриването на още секции в чужбина.