Украинската армия вече е оборудвана с български противотанкови оръжия

0
92
Снимка: МО на Украйна

Самостоятелна бригада от териториалната отбрана е направила демонстрация с новопридобитото оръжие

Български противотанкови гранатомети вече са изпратени на Силите за териториална отбрана на Украйна. Самостоятелна бригада от териториалната отбрана е направила демонстрация с новопридобитото оръжие, става ясно от публикацията на украинското ведомство.

Противотанковите оръжия са предназначени за унищожение на танкове, самоходни артилерийски системи и други бронирани машини, както и да унищожава силите на врага. От бригадата посочват, че с новите оръжия украинските противотанкови подразделения са тренирали и демонстрирали способности за унищожаване на бронирани машини на врага и жива сила.

От министерството посочват, че противотанковите оръжия са били оборудвани със специални оптични системи, както и с български снаряди и експлозиви, които също са били доставени.

Този тип оръжия могат да унищожават силите на врага в укрития и тухлени сгради, посочват също така от сайта на МО на Украйна.

Според производителя, който от МО на Украйна посочват като завод “Арсенал”, тези снаряди могат да пробиват бронировка от 300 милиметра и да поразяват цели на разстояние 1,3 километра. Противотанковите оръжия са произведени от „Арсенал“ в България.

От МО на Украйна посочват още, че друг тип български протвотанкови оръжия също са влезли на въоръжение в украинската армия. България окончателно взе решение за оръжейни доставки към Украйна миналия петък.