Управлението не е протест, в който замеряш парламента с яйца и домати, а непрестанен диалог и поемане на отговорност

0
496
Николай Хаджигенов

Промяната ще продължавате, когато научите азбуката на демократичната политика

Огнян Минчев

Огнян Минчев, фейсбук

Кирил Петков: „Ние от „Продължаваме промяната“ сме политическата партия, която няма меки диалогични китки…“

Това изказване би правило чест на всички „истински мъже“ в българската политика – Волен Сидеров, ВМРО, Копейкин… Продължете списъка на маргиналите с едноцифрени проценти. Демократичната политика е процес на диалог и координиране на интереси. Политикът е човек, който представлява определена общност с нейните интереси и гледни точки и е избиран, за да направи удовлетворяването на тези интереси възможно заедно с другите интереси в обществото – обединявайки ги в национален интерес.

Кирил Петков затова беше премиер само шест месеца. Затова едва ли повече ще бъде избран за премиер. Управлението на държавата не е протест, в който замеряш парламента с яйца и домати. То не е носене на предизвикателни лозунги – „Аз съм еди-кой си и не ме е страх, елате ме вижте!“ Управлението на държавата е непрестанен диалог и поемане на отговорност – когато трябва и за непопулярни решения.

Промяната ще продължавате, когато научите азбуката на демократичната политика. А друга политика – с юмрук по масата – няма да ви разрешим да правите.