Уволниха наскоро назначени зам.-министър на транспорта и директори в БДЖ

0
303
Николай Събев Снимка: фейсбук

Последните двама бяха хвалени от Събев при назначаването им преди 3 седмици, но сега вече не могат да следват „темпото на промяната“

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Илия Илиев е бил освободен от министър-председателя Кирил Петков, което е станало по искане на министъра на транспорта Николай Събев, съобщиха от Министерството на транспорта.

Събев е цитиран да казва по този повод, че той и неговите подчинени били започнали „решителни и дълбоки реформи“ и се нуждаели от екип, който да „следва темпото на промяната“.

Освободени са били и двама от членовете на съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, а именно – председателят на съвета Симеон Ефтимов, както и Любомир Сяров.

Интересното е, че Илия Илиев беше назначен за заместник-министър на транспорта от Кирил Петков на 22 декември, а Ефтимов и Сяров бяха представени от Николай Събев като нови членове на съвета на директорите на БДЖ преди по-малко от три седмици – на 4 февруари. Тогава министърът на транспорта увери, че двамата били много сериозни експерти в областта на железниците.