Въоръжени бандити ограбиха две аптеки в Пловдив

0
65
Снимка: архив

Задигнали 1200 лева. Задържани са четирима

Въоръжени мъже са обрали две аптеки в Пловдив. При друго тяхно нападение е отнет и портфейл на младеж.

Обирите са извършени на 2 и 3 март и са с идентичен почерк – в ранните часове на денонощието и с насочено срещу фармацевтите оръжие.

И в двата случая е подаден сигнал на спешния телефон 112. Служители на реда започнали незабавно издирване и заловили извършителите. Първо са арестувани двама пловдивчани, на 19 и 24 години, от които е иззет газов пистолет, използван за грабежите.

Полицията е задържала и двама техни помагачи на по 30 години. Те са асистирали при единия грабеж в пловдивска аптека. За тях са събрани данни, че в петък са откраднали портфейла на младеж, когото пресрещнали на главен булевард.

И четиримата са в ареста за 72 часа след постановление на наблюдаващ прокурор. От Районната прокуратура в Пловдив вече са привлекли като обвиняеми и четиримата задържани, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

От прокуратурата уточняват, че с помощта на газовото оръжие те са успели да сдобият с общо малко над 1200 лева – 1000 лв. от двата грабежа в денонощни аптеки и останалите 200 лв. от обран на улицата пловдивчанин.

Във вторник на задържаните ще бъде взета мярка за неотклонение, от обвинението ще настояват тя да бъде „задържане под стража“.