„Възраждане“: Българската държавност е фалирала и агонизира

0
91
Снимка: Tribune.bg

По думите му „провокациите от страна на България към Русия ще продължават“

„В момента България за пореден път е опитен полигон в големия конфликт между САЩ и Русия. И ако доскоро Украйна беше единствената държава, където двете велики сили си „мериха“ влиянията, в момента България се присъединява към тази немного радостна компания.“ Това каза на пресконференция на „Възраждане“ лидерът на партията Костадин Костадинов.

По думите му е очевидно, че тези провокации от страна на България към Русия ще продължават.

„Тук обаче говорим за провокация от страна на българските марионетки, наричащи себе си правителство и Министерски съвет. Те отдавна доказаха, че са марионетен съвет. Това е една американска пета колона, която управлява държавата ни“, каза Костадинов.

От „Възраждане“ посочват, че тази настояща българска държавност е фалирала и в момента агонизира.

„Тя фалира икономически, идейно, морално, административно, управленски, държавнически – както искате го наречете. Този процес е закономерен завършек на една 32-годишна управлявана отвън и целенасочено и методично провеждана кампания за обезличаване на българската държавност“, заяви още Костадин Костадинов.

Той определи това като „абсолютен исторически прецедент“, който не се е случвал никога досега в световната история.

Лидерът на „Възраждане“ нарече новопоявяващите се партии поредни ГМО продукти на Американското посолство.

„Ето защо ние призоваваме това вредно, антибългарско, некадърно, некомпетентно, импотентно правителство да подаде незабавно оставка, за да отидем на избори не просто като на избори, а като на референдум за бъдещето на България“, призова Костадинов./Tribune.bg