„Възраждане“ към Радев: Най-доброто решение е да отидем на нови избори

0
16
Снимка: кадър

За нас този парламент е напълно изчерпан, заяви Костадин Костадинов

Президентът Румен Радев проведе консултации за съставяне на кабинет в рамките на това НС с представители на партия „Възраждане“.

Държавният глава заяви, че най-важната криза от всички е кризата на доверие. Решението на проблемите може да стане от силите, които носят доверието на гражданите. Затова е важно управлението да може да се базира на нови идеи, но и на политически опит, а всяка политическа сила да отстоява своята визия, но и да прави компромиси.

„Считаме, че България няма време за губене и най-добрият начин за излизане от кризата, е нови избори. За нас този парламент е напълно изчерпан, не смятаме, че бихме могли да имаме разговори, с която и да е от политическите сили. Колкото по-скоро бъдат предсрочните избори, толкова по-добре“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Най-доброто решение е да отидем на нови избори като референдум за бъдещето на България“, изтъкна той. Костадинов бе категоричен, че ако получат третия мандат, ще го върнат.

На разговори днес бяха още представители на „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ-СДС и ДПС. „Продължаваме промяната“ и БСП отложиха консултациите, докато не бъде приет бюджетът на държавата.