Вдъхновение свише споходи Искра Ангелова от ПП – нарече представител на друга партия „аутист”

0
513
Искра Ангелова

Кандидат-депутатката отправя и критики към БНТ, че са позволили излъчването на такова „национално предателство”

Кандидатката за народен представител от „Продължаваме промяната” Искра Ангелова нарече кандидат-депутат от друга партия „аутист”. Избликът й е породен от участието в БНТ на кандидата за народен представител от партия „България на труда и разума”, пише Tribune.
„Някакъв аутист опитва да обясни по националната телевизия (БНТ), че ще се бори за извеждането на Българя от ЕС”, гласи първоначалният пост на представителката на ПП, след това няколко пъти редактира написанато, като към него добавя, че иска „да се гръмне”.
Кандидат-депутатката отправя и критики към БНТ, че са позволили излъчването на такова „национално предателство”, въпреки че телевизията има това задължение, вменено ѝ в Изборния кодекс.
Ето как реагираха под поста й някои от приятелите:

Evgenii Dainov:

Работил съм с аутисти. Да не ги обиждаме, все пак. Не са дебили, като тия от телевизора.

Nikolina Bogdan

Синът ми е с аутизъм.
И за училищната система, приемане- отхвърляне мога много да разказвам и ще го напиша пак но явно само в европейската комисия ме четат.
По- добре изтрий този пост, защото нетипичните деца са все- повече от типичните и ще те намрази една салата народ от сервираното!
Още някой се изказа за аутизма тази кампания и се извинява три дни за това – като не разбираш нещо не е необходимо да даваш оценка.
След тези критики Искра Ангелова реши да се коригира, че все пак човекът не е аутист, а бавноразвиващ се.
След още няколко минути според нея представителят на БТР не е нито аутист, нито бавноразвиващ се, а двойкаджия, с който тя вероятно е учила в Шесто училище…
„Някакъв човек, който напомня на двойкаджия  от моя клас в Шесто училище в София, който не можа да се научи нито да чете, нито да пише, нито да смята до 7-ми клас, опитва да обясни по национална телевизия, че ще се бори за изваждането на България от ЕС. И за свръхдушата, която ни свързва всички. Той представлява политическа сила. Горко ни.
Това е национално предателство-да ги допускат до национален ефир”, гласи една от последните редакции на кандидатката за Народен представител  от „Продължаваме промяната”.