ПП и ДБ гледат на БСП като на гарнитура, а не като на равностоен партньор

0
140
нинова
Корнелия Нинова

Корнелия много по-отдавна трябваше да разбере това, а не да крепи налудностите на ПП, когато съсипваха държавата

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Корнелия при Цветанка хич не е щастлива. Не прилича на жена, получила шанс за властта. Направо си е тъжна, притеснена и ядосано-смирена, ако изобщо може да се използва такава двузначна и вътрешно-противоречаща си фраза. Нали „революцията“ срещу Борисов и коалиционният кабинет с ПП уж наваксаха някакъв авторитет в полза на БСП? Или не е точно така.

Нужно ли беше да обърнеш партията с хастара наопаки, да се коалираш с хора, които със сигурност преценяваш като напълно непригодни за властта, за да разбереш, че никога няма да бъдеш приета като равностойна от своите политически врагове, освен ако не са остро принудени. Колкото повече приклякаш, толкова повече у нескланящите възниква импулсът на жестокостта – да те натискат по главата, докато потънеш. ПП и ДБ гледат на БСП като на гарнитура, а не като на равностоен партньор.

Корнелия много по-отдавна трябваше да разбере това, а не да крепи налудностите на ПП, когато съсипваха държавата. Няма ли сега да предложи някоя фигура ала Искрен Митев за премиер, че да спасим държавата… на всяка цена и с всички възможни компромиси?! Вече веднъж предлагаше Асен. Малко лингвистични врътки и ще го обясни на електората си.

Радев хубав подарък й направи за рождения ден. Да организира връщането на мандата и да му предостави отново властта. Корнелия, дето повтаряше, че има президентско преяждане с власт, ще се наложи да му връчи отново правото за служебно управление. Найс, а?!