Владислав Горанов обжалва ареста си, до 30 дни съдът ще се произнесе

0
171
Станислава Каракушева Снимка: ТВ Европа

Според адвокат Каракушева издадената заповед за задържане е изцяло незаконосъобразна – няма основания, не са описани време, място и др.

Софийският районен съд (СРС) разглежда жалбата на бившия финансов министър Владислав Горанов срещу задържането му, информира Нова телевизия. Срокът, в който съдът трябва да се произнесе, е 30 дни.

Адвокатката на Владислав Горанов – Станислава Каракушева, даде кратка информация пред медиите по жалбата срещу ареста на клиента й.

Тя заяви, че издадената заповед за задържане е изцяло незаконосъобразна. Като довод посочи, че на първо място не е налице фактическо основание за издаване на тази заповед. Не е описано времето, мястото, какви действия следва да се извършени с оглед твърдяното престъпление във връзка, с което е издадена тази заповед, поясни тя.

Каракушева добави, че по делото не са представени никакви доказателства, че съществувала опасност Горанов да се укрие или да възпрепятства по някакъв начин извършваните действия по разследването. Тя допълни, че към този момент извършваните действия по разследването са извършвани от некомпетентен орган. Тя уточни, че компетентният е следствието.

На 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на правителството Севделина Арнаудова бяха задържани за срок от 24 часа. На следващия ден и тримата бяха освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

Те бяха задържани във връзка с образувано производство за изнудване по сигнал на Васил Божков.

Борисов и Арнаудова също обжалват арестите си като незаконни.