ВМРО внася жалба във ВАС да обяви всички актове на Кирил Петков като министър за нищожни

0
137
Снимка: архив

Той носи наказателна отговорност за невярна декларация, казват от партията

„Конституционният съд на Република България взе поредното достойно и националноотговорно решение. От самото начало беше ясно, че лицето Кирил Петков, гръмко провъзгласил се за продължител на промяната, е излъгал в декларацията, че има само българско гражданство. Това е не само декларация с невярно съдържание и лицето носи наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс, но това най-вече e грубо погазване на основния закон на държавата“, казват в писмо до медиите от ВМРО по повод решението на КС по казуса с двойното гражданство на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков.

„Ето това са „новите“, „честните“ и „променящите статуквото“. Идват уж, за да оправят България, но влизат в тази битка по нечестен и незаконен начин.“, се казва още в позицията.

„Ние от ВМРО сме категорични, че прокуратурата веднага трябва да се намеси, като в същото време внасяме жалба до Върховния административен съд всички решения и актове, подписвани от Кирил Петков като министър, да бъдат обявени за нищожни. Днешното решение на КС всъщност повдига и въпроса за решенията, вземани на заседания на МС в присъствието и с гласа на това лице“, посочват още от ВМРО.

„В същото време ще ви припомним, че вече такива герои сме ги гледали. По времето на царя едни юпита се заявиха, че ще сменят системата, но вместо това промениха единствено собственото си финансово състояние. Затвориха ядрените реактори на АЕЦ „Козлодуй“ и си тръгнаха и обрекоха държавата ни на енергийно робство за сметка на високи постове в Брюксел. Това трябва да спре! Ние от ВМРО сме категорични, че и тази битка ще я доведем докрай“, допълват от партията.