Водещ кандидат-депутат на Цветан Цветанов се отказа от политиката

0
172
Джема Грозданова Снимка: 24 часа

Джема Грозданова няма да участва на изборите

Джема Грозданова, едно от водещите лица в „Републиканци за България“, е взела решение да напусне политиката. За това тя информира в профила си във Фейсбук.

„Както когато завърших медицина ми беше несвойствено да чувам Доктор пред името си (защото когато завършиш тепърва започваш да се учиш), така и години наред не се определях като политик. Научих се след години слушане и четене. И сега малко съжалявам, че наученото няма да бъде от полза“, написа тя.

„Радвам се, че видях политиката отблизо. Независимо как тя се оценява от хората, това е начинът. Останах, докато от работата ми имаше реален резултат за държавата. Нека и двете партии, чрез които пребивавах и още пребивавам в политиката да работят за разбиранията на дясното и избирателите си. Въпреки размитите граници, дясното заслужава подкрепа. Ще дойде ден, в който в България ще има и ще се води истинска политика. Няма да участвам активно в предстоящата кампания и ще чакам този ден. Не за себе си, а за всички“, се казва още в публикацията ѝ.

Грозданова беше член и депутат от ГЕРБ, но напусна партията за да подкрепи Цветан Цветанов. Тя оглавяваше и парламентарната комисия по външни работи, преди напусне па