Военното разузнаване: Внушенията на Ивайло Мирчев са недопустими и уронват престижа на службата

0
163
Снимка: архив

С това твърдение се погазва офицерският пагон на стотиците служители, които служат в името на националните интереси, се казва в позиция на службата

„Недопустими са внушенията от последните два дни в националните медии, че военното разузнаване не работи в интерес на България“, се казва в съобщението на Служба „Военна информация” по повод изказването на депутата от ДБ Ивайло Мирчев.

„Без да се базира на доказателствен материал, подобно изказване уронва престижа, накърнява достойнството и подлага на съмнение безспорния професионализъм на военните разузнавачи от не едно поколение. С това твърдение се погазва офицерският пагон на стотиците служители на най-старата българска разузнавателна служба, които служат в името на националните интереси”, заявяват от военното разузнаване.

Служба „Военна информация“ посочва, че изпълнява задачите си в пряка координация и тясно сътрудничество с разузнавателната общност на НАТО и ЕС, като приносът й е високо ценен.

„Военното разузнаване ще продължи дейността си на стратегическо ниво съгласно Закона за военното разузнаване и ще защити авторитета и достойнството на своите служители, като сезира компетентните органи за изясняване на ситуацията“, подчертават от службата.