Вучич: Смешна малка страна като България блокира Северна Македония

0
313
Александър Вучич Снимка: туитър

Заев вече не знае какво да прави, защото не искат да започват преговори с него, коментира сръбският президент

Сръбският президент Александър Вучич казва, че има натиск от Запада да се признае Косово и е смешно малка държава като България да блокира Република Северна Македония (РСМ). Това съобщава „Нетпрес“.

Той добави, че ако го направи, само ще го потупат по рамото, ще бъде обявен за визионер, но в крайна сметка ще свърши като президента на РСМ Зоран Заев, който със Споразумението от Преспа променил името на държавата си и не получил нищо от Европейския съюз (ЕС).

„С Косово те искат да свалят цяла Сърбия и това не е далеч от истината. Те ще ви кажат, че най-модерните политици са тези, които ще приемат независимостта на Косово и Сърбия няма да получи нищо“, каза още Вучич.

„Или да получи хубава статия във вестниците и да завърши като Зоран Заев с историята на Преспанското споразумение. Човекът вече не знае какво да прави, защото не искат да започват преговори с него. И аз не знам защо“, казва Вучич за преговорите на РСМ с ЕС.

Той укорява Заев, че е работил твърде много със смешна малка страна като България, която блокира РСМ: „Когато някой ми каже, че малка държава блокира нещо, аз казвам да, да …“.