Явор Дачков: Кирил Петков и Асен Василев са като финансовите пирамиди от 90-те години

0
256
Явор Дачков Снимка: БТВ

Очакването, че ще има огромна вълна от гласове към тях, е измамно, добави журналистът

„Служебният премиер Стефан Янев свидетелства, че има нов проект на Кирил Петков и Асен Василев. Кирил Петков направи добро първо впечатление, беше глътка свеж въздух. Но при тях двамата няма нищо извън пропагандата“, каза журналистът Явор Дачков пред БНТ.

По думите му, „който ти прави много хубаво първо впечатление или е мошеник, или след това дава тежка фира. Поне така се е случвало през последните 30 години“, каза Дачков и допълни: „Не искам да кажа, че Кирил Петков е мошеник. Има обаче червени лампи, които светят. Първата е с каква енергия за тези три месеца овладяха няколко големи финансови ресурса – Банката за развитие, Фонда на фондовете, Държавната консолидационна компания.“

„Втората червена лампа е назначаването на Румен Спецов. Не може да назначиш Румен Спецов за шеф на НАП, който е завлякъл държавата с 1,6 млн. лв., прехвърляйки фирмата си на друго лице. Продължават да отричат, че има проблем. Третата е обявата на Петков за големия немски инвеститор – оказа се, че това са албанци и братя Домусчиеви. Те ще инвестират, а държавата ще им даде едни 35 милиона лева. Четвъртата е покрай двойното гражданство на Кирил Петков. Когато ви излъжат толкова много и за толкова важни неща, трябва да се замислите“, смята журналистът.

„Има двама нови играчи, които се очертават много мощни. Това предизвика ревността на Слави Трифонов и на останалите. След един месец те ще отсвирят президента, защото са дошли да правят бизнес. Те приличат на пирамидите от 90-те. Кирил Петков и Асен Василев правят същото. Този нов проект е направен за отклоняване на гласове. Най-много ще вземат от ДБ, няма да е от ГЕРБ, защото те са срещу тях“, заяви Дачков.

„Очакването, че ще има огромна вълна от гласове към тях, е измамно. Отсега партиите да спрат да говорят една срещу друга и след изборите да направят кабинет“, коментира още журналистът.