За Джим Морисън и Дайнов, Стояна, Иван Кръстев и Бакалов – има нещо общо между тях…

0
790
Сергей Станишев и Евгений Дайнов

Глозгайте кокала, щом ви е паднал, ама не се правете на антикомунисти. Не сте и никога не сте били!

Константин Мишев

Константин Мишев, фейсбук

Момчета и момичета…. много са ви сбъркани чистотиите. Та да ви кажа – някога се биех с Александър Дайнов (на Евгений Дайнов таткото), с Йото Кръстев (на Иван Кръсев татко му) и с бащата на г-жа Георгиева, чорбаджийката ма „Медиапул“, и с бащата на Иван Бакалов от „Работническо дело“. С таткото на Иво Прокопиев не съм се би – беше някакъв разградски големец и нямах представа кой е той. Нито с г-жа Бойкикева съм се бил, все пак нея я изгониха от БСП. Без да го познавам юначния генерал Наско, и с такива като него съм се бил по времето на „възродителния процес“.

Та мисълта ми е – глозгайте кокала щом ви е паднал, ама не се правете на антикомунисти. Не сте и никога не сте били!

–- – –

На първата снимка е Джим Морисън от The Doors: Отиде си съвсем млад. На втората снимка е баща му адмирал Джордж Морисън от военноморските сили на Съединените щати. Така става понякога в живота, синовете не са като бащите си. И в това няма нищо лошо.

Това, което е отвратително е друго. Евгений Дайнов, Иван Кръстев, Иван Бакалов, Стояна Георгиева и цялата тази пасмина от комунистически дъщери и синове направи нещо съвсем различно от Джим. Те уж се отказаха от политическите идеи на родителите си, но не за да създават музика, поезия или софтуеър, а за да лапат пак на политическата софра. Разбирате ли разликата? Синът на адмирала и синчетата и дъщерите на нашите мъчители.

Джим може да е всякакъв – ненормалник или наркоман… но не лапаше на софрата на татко си. А тези уж са загърбили софрата, ама са там с всичка сила.
Ако тези лигли и лигльовци спрат да ме учат на демокрация, сведат глави и започнат да правят нещо свое и градивно… ами и аз ще спра. Обещавам!

 

/Заглавието е на Breaking.bg – бел. ред./