За кефа на Тошко се налага още един път избирателят да се напъне и да потроши десетки милиони

0
3769
Тошко Йорданов

И на президента, вицепрезидента и “учителя” Андрей Райчев

Диляна Ценова Снимка: фейсбук

Диляна Ценова, фейсбук

Българите по принцип нямаме големи изисквания към политиците си, но сме безпощадни например с плочкаджиите – ако се изпъчи и ти каже, че тия плочки, както и да ги сложи, дълго няма да изкарат, най-малко една майна ще отнесе. Или, ако е автомонтьор и те отреже, че тая кола няма да върви, нищо, че е чисто нова….

Тошко не е плочкаджия, приятели, нито е монтьор, нито алуминиева дограма слага, не кърти и не извозва. Избран е за депутат и е един от лидерите на втората по численост парламентарна група.

Той е политик! И казва на народа, който го е избрал за свой представител във властта, че тая работа няма да стане. Че още един път се налага избирателят да се напъне и да потроши някакви си там десетки милиони, за да се хареса Народното събрание на Тошко. И на президента. И на вицепрезидента. И на “учителя” Андрей Райчев…

Сега вътре може да са влезли битите герои от съпротивата, обаче на Тошко не му е сгодно.

А може би за българите е радост, чест и удоволствие да минат безропотно през всякакви изпитания, за да зарадват Тошко? Ама пък тогава какъв “такъв” ще е тоя народ?

/Заглавието е на Breaking.bg. Коментарът е повод отказа на „Има такъв народ“ от въвеждането на мажоритарните избори и отлагането евентуално за следващ парламент – бел. ред./