Тошко отново се усъмни в интелекта на Христо Иванов

0
419
Христо Иванов

ИТН не се отказва от космонавтиката

Тошко Йорданов отново се усъмни в умствените качества на Христо Иванов. След като преди го попита може ли да мисли днес сценаристът каза за лидера на ДБ:

„Умният човек трябва да мисли какво казва, Трифонов ли му е враг, ИТН ли му е враг, че каза, че правителството ни е ДПС. Драмата дойде от това, че спечелихме изборите. Не може публично да окаляш един човек и после да не му даваш възможност да каже нещо.“

„Има такъв народ“ в състав Тошко Йорданов и Филип Станев отправиха днес остри критики към бившите си бъдещи партньори от „Изправи се“ и „Демократична България“.

„Нито ние имаме необходимия брой депутати, нито те имат, за да вземаме еднолични решения. Не разбрах от къде им хрумна, че правителството ни е ДПС, те са взели 12%, но са много шумни и жужат в интернет“, заявиха те по посока ДБ.

ИТН нямало да внасят правителството в пленарна зала, ако нямат подкрепата на „Мутрите“ и ДБ, защото тогава ще ги подкрепят ДПС и ГЕРБ и „край с тях“.

„Ако не получим подкрепа от двете протестни партии ние няма да искаме тяхната подкрепа“, казаха те и признаха, че с Мая Манолова са водени „разговори за политики“. Въпреки това определиха като „глупаво“ отношението ѝ към въпроса къде ще бъде представен кабинетът.

„Дали е по телевизията, дали е на площада, дали е по фейсбук – това са различни форми, а е важно информацията да стига най-бързо до българските граждани. Джипката падна в дерето и на нейно място идва демокрацията! Не сме ние тези, които водим страната към нестабилност, наша отговорност е да предложим кабинет, а отговорност е на другите дали ще одобрят. Ако опираме до его, да предлагат и да решават, пак опираме дотам, че отговорността е наша“, казаха още те.

От „Има такъв народ“ застават зад идеята си да се изпратят българи в космоса. По думите на Тошко Йорданов това е една мечта, която може да бъде изпълнена.

„Представете си колко сме оскотели, щом една мечта, която може да бъде изпълнена, предизвиква такива реакции. Още повече България, не е член на Европейската космическа агенция и е много унизително.“ допълни той.