Задържан е заподозрян за убийството на ММА боеца в Хасково

0
177
Снимка: Pixabay

Поръчан бил от наркобанда, срещу която свидетелствал

Задържан е заподозрян за убийството в Хасково на ММА боеца и търговец на хранителни добавки Тургай Сали. Той е мексиканец, влязъл в България с испански паспорт през граничен пункт с Република Северна Македония, съобщава БНТ.

Задържан е тази сутрин в 6.30 ч в хотел в София, където се е приготвял да напусне страната. В хотелската му стая са открити дрехите и маската, с които е бил в момента на убийството. У нас се е придвижвал с автомобил, взет под наем.

Установени са и предполагаеми поръчители на убийството. Те са част от организирана престъпна група, осъдена в чужбина за трафик и разпространение на наркотици и в момента излежават присъдата си в затвор.

Задържаният е бил част от осъдената група, наскоро освободен от затвора и се предполага, че по поръчка на групата е дошъл да убие ММА бореца.

Жертвата е бил свидетел по делото, по което са осъдени.

От МВР не отрекоха информацията, но подчертаха, че по време на разследването са имали изключително добро сътрудничество с партньорски служби и в рамките на 48 часа са обменили голямо количество информация, която има отношение към случая.