Задържаният за убийството на общинската съветничка: Съжалявам за стореното, бях ограбен с огромна сума

0
75
Снимка: БТВ

„Съжалявам за стореното, но бях ограбен с огромна сума“. Това заяви на влизане в съдебната зала 73-годишният Минчо Столарски, който е направил самопризнания, че е удушил велинградската общинска съветничка Екатерина Каферинова, предава БТВ.

На 28 август вечерта Столарски сигнализира на тел. 112, че е убил Каферинова в дома й. Мотивите – убитата дължала неколкостотин хиляди лева на Столарски. Той ѝ услужил със сумата, когато двамата поддържали интимни отношения и имали общи бизнес дела.

Минчо Столарски заяви, че в ограбването му са замесени и други лица.

Той посъветва журналистите да потърсят Йорданка Рангелова от Велинград, която знаела за бизнеса на покойната Каферинова с имоти, деактувани от общинска собственост.

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста 73-годишният Столарски, тъй като прецени, че може да се укрие предвид доброто му финансово състояние. Освен това до 2006 г. Столарски-старши е бил женен за германка, живеел е във федералната република, но след като се развел, се прибрал в България.

Попитан от съдия-докладчик Ирина Джунева какво иска да каже преди да се произнесе по искането на прокуратурата, Минко Столарски отговори: “Каквото решите! Извършил съм го, но не е умишлено“, заяви той. От събраните доказателства по досъдебното производство стана ясно, че преди да й посегне, покойната Каферинова също го е наранила по тялото.

Наблюдаващият прокурор Даниела Петърнейчева поиска постоянен арест за Минко Столарски, тъй като съществувала реална опасност да се укрие и да извърши и друго престъпление, а деянието, което е извършил, е със степен на обществена опасност. Въпреки че адвокатът на задържания Кръстю Кърпаров каза, че доказателствата на разследването до момента се базира на пълните самопризнания на Столарски и неговите добросъвестни обяснения, че съжалява за случилото се, като настоя за по-лека мярка – домашен арест или парична гаранция, съдия Джунева определи постоянна мярка „ задържане под стража“.