Защо Кирил Петков и Бойко Рашков искат така яростно да овладеят КПКОНПИ?

0
745
Снимка: архив

Защото “почтените” имат скелети в гардероба, които се опитват да погребат много дълбоко

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук
Защо Кирил Петков постави като първо изискване за участие в правителството с мандата на БСП избирането на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ? Защо имотният чорбаджия с 12-те клозета така настървено бърза да се премести от ул. ”Шести септември” на площад “Света Неделя”?!
Ще ви кажа. Защото “почтените” имат скелети в гардероба, които се опитват да погребат много дълбоко.
На 27 януари 2022 г., председателят на КПКОНПИ в оставка Сотир Цацаров заяви в парламента: “Да, срещу вътрешния министър Бойко Рашков има проверка в комисията заради недекларирани имоти и средства по влогове.”
Разследванията по декларацията на вътрешния министър продължават от 7 месеца. И знаете ли какво подозрение се е появило у агентите на Антикорупционната комисия?! Подозрението, че Бойко Рашков притежава имоти в чужбина, които не е обявил. За жалост, такива проучвания много се бавят. На комисията й отне близо година, за да стигне до достоверна информация за апартамента на Васил Божков-Черепа в центъра на Париж.
Сделката на годината: срещу 108 000 лева Кирил Петков и компанията му му са получили 14 000 кв.м. терен в София, чието РЗП е 21 000 кв.м. Цялата схема се реализира бързо и яростно, докато Асен Василев е служебен министър на икономиката (от 13 март 2013 г. до 29 май 2013 г.), а Виолета Лорер е заместник-министър.

Кирил Петков, баща му Петко Петков и антуражът от държавни служители на възлови позиции, стига до невиждан удар: да изкараш 27 милиона лева за 58 дни, като си вложил 108 000 лева. Декларирани ли са приходи? Платени ли са данъци върху тях?

На 21 юни, когато вбесеният финансов министър произнесе от парламентарната трибуна циничната реплика: “Да го дух@т бедните!”, публикувах разкритието, че Асен Василев и семейство Виолета и Даниел Лорер живеят в резиденция на софийската улица “Чаталджа” 3, която отсъства от декларациите пред КПКОНПИ на вицепремиера и министър на финансите и на министъра на иновациите и растежа.

На 12 май 2021 г. в качеството си на служебен министър на финансите Асен Васков Василев декларира: апартамент 54 кв.м в София-град, придобит през 2016 г. за 58 572 лева. Защо пропадналият кандидат за премиер крие луксозната къща, в която живее, и тузарския офис в бизнес сградата на Киро Японеца, където е посрещнал 40-ия си рожден ден в компанията на Кирил Петков, малцина приятели, Райна Кабаиванска, нейни ученици и елитна колекция от редки марки уиски?!

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев е декларирал апартамент от 110 кв.м., гараж от 12 кв.м., 150 000 лева и 26 930 евро, кола – няма. Служители на ММС свидетелстваха, а фоторепортери заснеха предводителят на отцепниците от “Има такъв народ” на 13 юни, когато обяви раздялата с четата на Слави, да кара джип “Мерцедес” СВ 5555 РВ. По закон Радостин Василев, който мечтае да стане вътрешен министър, трябва да декларира имотите и колите, които ползва, кой е собственик, основание за ползване и цена, ако ползването е възмездно.

Тъй като за борците с мафията и корупцията от ПП “Пълен провал” законът е “врата у поле”, изобщо не ги вълнуват законовите изисквания, които трябва да се спазват при избора на председател ма КПКОНПИ: кандидатът трябва да представи концепция, която да защити в парламентарната правна комисия, да се състоят дебати по нея в пленарна зала и чак тогава да се пристъпи към гласуване. Обаче, Кирил, Асен, Лена и Лорер искат всичко – тук, сега и веднага.
Защото ги е страх. Ужасно много ги е страх!

П.П. Когато бъдат открити несъответствия в декларациите за “имущество и конфликт на интереси”, наказанието е глоба, но следва да започне подробна проверка на имуществото и финансите за период от 10 години назад. И после резултатите се предават на прокурор.