Защо в последния момент ПП-ДБ решиха да сменят вътрешния министър? Защото не назначи човек на Черепа и Паскал за шеф на полицията в Хасково

1
2836
Асен Василев

Асен Василев катастрофирал на път за среща с него. В сигнал до медията се твърди, че за назначаването на Кирчев за шеф на ГНДП на Бойко Рашков са били платени сериозни суми

Защо в последният момент на преговорите за правителство ПП-ДБ решиха да извият докрай ръцете на ГЕРБ и Борисов с искане да вземат и МВР? Което пък взриви преговорите и се стигна до предсрочни избори.

Източници на Breaking.bg твърдят, че под диктовката на Асен Василев от ПП-ДБ са решили да сменят вътрешният министър Калин Стоянов, защото е отказал на натиска на финансовия министър в оставка да назначи нов шеф на областната дирекция на МВР в Хасково. Всъщност предложеният човек, свързан с хора на Васил Божков-Черепа и контрабандист с прозвището Паскал, е бивш директор на ОДМВР, назначен от Бойко Рашков и махнат от Иван Демерджиев.

За какво става дума?

Министърът на финансите в оставка Асен Василев е катастрофирал миналия петък на път за среща с хасковски полицай, съобщава местния сайт  Taran.news.  Инцидентът с колата, в която е бил Асен Василев стана в петък на магистрала „Тракия“. Медията твърди, че министърът е трябвало да се срещне с Недан Хаджиев, който в момента работи в местния БОП, а преди това беше директор на ОД на МВР Хасково.

Василев лобира за него от миналата година, но вътрешният министър Калин Стоянов устоя на натиска, за което Breaking.bg писа през август м.г.

Сега той се е засилил като Асен Василев много е държал Хаджиев да стане шеф на ОДМВР-Хасково, вероятно с надеждата, че той ще му осигури победа на изборите. Калин Стоянов обаче е отказал. Нещо повече, вътрешният министър е издал заповед за постоянно назначаване на и.д. директора на ОДМВР Чавдар Георгиев. Това е отприщило гнева на Асен Василев, който накара партньорите си от ПП-ДБ да изнудват ГЕРБ за смяна на министъра и назначаването на некомпетентната, но близка до соросоида Филип Гунев сегашна зам.-министър Дундакова за шеф на МВР. Което приключи преговорите.

Хаджиев, известен в района като човек на най-големия контрабандист на цигари в България Паскал и Васил Божков-Черепа, бе назначен за директор областната дирекция в Хасково от Бойко Рашков през януари 2022 година по време на правителството на Кирил Петков, като през юни 2021 година същият Рашков го прави зам.-директор от ОДМВР-Хасково. Преди това е бил инспектор в сектор БОП в дирекцията.

Хаджиев сяда на мястото на Венцислав Кирчев, доверено лице на кръга около Васил Божков-Черепа в Хасковско, контролиран от човек с прозвището Иарата. Кирчев става директор на националната полиция, назначен от Рашков и ръководи позорната акция за ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова на 17 март 2022 година.

След падането на правителството на Кирил Петков, Кирчев, който прави шеметна кариера от началник на полицейски участък в Черноочене, Кърджалийско, до директор на полицията благодарение на връзките си с Асен Василев, напуска скоростно системата на МВР и се оказва в листите на „промяната“ за изборите миналата есен.

Според запознати Недан Хаджиев е човек на Асен Василев. Те твърдят, че премиерът Николай Денков и Василев са извикали през август 2023 година в МС вътрешният министър Стоянов и са му наредили експресно да назначи Хаджиев отново за директор на ОДМВР-Хасково.

Той бе махнат от служебният министър Иван Демерджиев през септември 2022 година.

Според публикации в медиите Хаджиев е свързан с контрабанда на цигари, в която водеща фигура и мъж с прозвището Паскал, както и с хора на Черепа. Твърди се, че опъвал чадър над трафика на мигранти. Публикации го свързват като съсобственик на хасковското заведение  „Плаза“ с Иван Каракачана и Димо Златаря  и че наскоро са закупили имот за над 2 милиона лева в центъра на Хасково. Твърди се, че по тази тема има сигнали и доклади във „Вътрешна сигурност“ и ДАНС, в които  всичко е изтъкнато, но се прикрива.

В сигнал до Breaking.bg полицаи от Хасково твърдят, че са много притеснени от евентуално назначаване на Хаджиев за директор. Ето какво се казва още в него:

Здравейте, пиша ви от името на колегите от МВР- Хасково.  Желая да остана анонимен и само вие можете да ни помогнете , от ПП Кирил Петков и Асен Василев ще назначат за директор най-корумпирания и пробит човек в цялото МВР. Казва се Недан Хаджиев известен е с чадъра който дава за контрабанда , карго и трафик на бежанци докато беше директор.

Обществена тайна е, че има участие в заведението „Плаза“ с Иван Каракачана и Димо Златаря и, че наскоро са закупили имот за над 2 милиона лева в центъра на Хасково.

Има доклади, които, ако може да проверите във „Вътрешна сигурност“ и ДАНС, в които всичко е описано, но се прикрива.

 Ако го сложат и стане директор, това ще краят на хасковската полиция. Никой от колегите не иска да работи с него, толкова е пробит, че няма от това повече накъде. Моля ви, ако имате възможност да ни помогнете. Вие можете да го осветите и да призовете вътрешните и ДАНС да изкарат наяве каква информация постъпва за това лице. Предишният началник Венци Кирчев -за него бяха дадени 500 000 лв. на Бойко Рашков, за да го направят директор на ГНДП. Ние искаме само да си вършим задълженията без натиск от такъв човек. Всеки друг да е, но не и този корумпиран човек. Благодаря ви предварително от името на всички колеги надявам се да ни помогнете, С уважение МВР-Хасково.