Жители на „Красно село” с подписка срещу кметицата от ДБ Росина Станиславова, затваря заведения в района

0
443
Росина Станиславова е кметица на район "Красно село" от "Демократична България".

На тяхно място щяла да озеленява

Жители на столичния район „Красно село“ са организирали подписка срещу кметицата от ДБ Росина Станиславова, която иска да затваря заведения в района с обяснение, че на тяхно място ще се извършва озеленяване. Това става ясно от пост в групата „Красно село – инициативност и решения за бъдещето”:

„ВНИМАНИЕ!!! Споделяйте!

Росина Станиславова иска да събори ето това функциониращо от години заведение и на негово място да прави озеленяване!

Тя НЕ МОЖЕ да поддържа сега това, което има като зелени площи!!!

Сладкарницата на ул. “Дебър” и “Хубча”

Хората организират ПОДПИСКА в защита на тяхната работа, препитание и хляб за семействата. ДА ГИ ПОДКРЕПИМ, КАТО СЕ ПОДПИШЕМ В ПОДПИСКАТА! Аз ще го направя! Подписката е в сладкарницата.“

От публикация на Petya Petrova се разбира, че „Росина маха масите на заведението, от което автоматично хората остават БЕЗ работа и по този начин ги принуждава да се откажат и да фалират доброволно! Две години всички заведения бяха без клиенти! Сега, когато ковид криза няма и хората трябва да поемат свеж въздух и да се възстановят от загубите, Росина се появява и започва да репресира и руши всичко хубаво в района ни! Доказано!

Същата съдба грози и друго работещо от години заведение – “Лютите чушки” – срещу Пирогов”, се посочва още в поста.

През 2021 г. КПКОНПИ установи с второ свое решение конфликт на интереси срещу кметицата на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова. Този път то е заради това, че е назначила дъщеря си като сътрудник по европроект. Става дума за същия, по който бе установен конфликт на интереси срещу самата кметица. Проектът е за патронажна грижа и доставка на храна за възрастни хора.

Скандалът около Станиславова започна в началото на годината, след като се разбра, че кметицата е назначила сама себе си за ръководител на проекта. Според КПКОНПИ така тя е получила близо 10 хил. лв.