Искам оставката на Полин Адес-Мевел от Репортери без граници-Балкани

Тя не чете български медии

0
348
оставка
Докладът на Репортери без граници е поръчка.

Целият ви доклад за България вони на поръчка !

Юлияна Методиева, журналист

Ако шляпаш наляво и надясно като гъска, ако попрехвъркваш защото не можеш да летиш като гъската, ако си с жълто по човката като гъската, значи си гъска. Така гласи поговорката. Ще я отнеса към реакциите на медиите за поредния доклад на Репортери без граница. Значи, ако се радваме на изводите им и ги сочим за адекватен мониторинг на независимата журналистка, сме от оня орнитоложки вид, който във фолк общуването служи да се каже на някого право в очите, че е тъп.

Ето какво пише в току що разпространеното мониторингово четиво по повод намесите в свободата на словото у нас: „властите са направили брутална демонстрация за това, като са опитали да прикрият обстоятелствата около убийството на Маринова.“

Още преди половин година изразих тежките си съмнения за почтеността на някоя си Полин Адес-Мевел, ръководител на бюрото на „Репортери без граници“ за Европейския съюз – регион Балкани. Изразеното ми недоверие в легитимността на класациите на Репортерите бе подкрепено от немалка част от колегията. Полин обаче не чете български медии, не затова й плащат заплата. Тя трябва да скубе перушината на някаква си балканска държавица. Бас държа че не е стъпвала клетата тук.

Какво означава тиражирането днес по всички медии на тези дълбокомислени заключения на Репортери без граници? Означава несимпатична и дори омерзителна колегиална страст към самоохулване. Защото така мисли Европа за нас, следователно е вярно. Оплетена в мафиотски задруги, скъпо заплащана, за да си затваря устатата, това е „истината“ за журналистиката у нас. Има изключения и това е Биволъ. В доклада поименно е цитиран случая със задържаните колеги в нивата, когато събираха информация. Хм…

Втори път искам оставката на Полин Адес-Мевел от бюрото на Репортери без граници. Госпожо, хайде да смените кривото си огледало! Целият ви доклад за България вони на поръчка. Чудя се на онези, които ще ви цитират.

Коментарът е от Фейсбук.