Приближените на Валери Симеонов- един разследван за корупция, друга за трафик на мигранти

А може би избира "бушони", които да гръмнат в определен момент

0
178
корупция
Арестуваната и осъдена за трафик на мигранти Анелия Велева, на втория ред вляво като кандидат за депутат

На вицето не му е за първи път да не случва на хора

Шумни скандали гърмят през последните дни около един от вицепремиерите, който мрази шума. Първо наяве излезе тайната му връзка със семейство Арабаджиеви, които по думите на запознати са и едни от спонсорите на кампанията на НФСБ в Бургас, а сега ето че и държавното обвинение го удари челно – подгони част от протежетата му, някои от които на високо ниво в държавните структури.

Вчера Симеонов категорично отрече да познава Арабаджиеви, но е факт, че хотелите и заведенията на издирвания бизнесмен в Слънчев бряг никога не са били подложени на проверка.

Софийската градска прокуратура вече внесе в съда искане за отстраняване от длъжност на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов. Срещу 8 хил. евро човекът на Симеонов заблудил и изнудвал превозвач с разрешителни за облекчен режим за международен транспорт. Те щели да бъдат осигурени от други свои хора от транспортното министерство. Това се случило няколко години преди Попов да стане зам.-министър, но към настоящия момент функциите му се оказали свързани именно с контрола върху издаването на въпросния вид документи, става ясно от информацията на обвинението.

Точно Попов е назначен на зам.-министерския пост от квотата на НФСБ, и то лично по предложение на Валери Симеонов. Тогава решението предизвика негодувания сред редовите хора от сектора, припомниха информирани. Още миналата година главният прокурор Сотир Цацаров поиска обяснение по скандала.

На вицето не му е за първи път да не случва на хора, а пък може и точно такива да избира, за да горят като слаби бушони в цялата мрежа от далавери, която плете. Между тях вероятно е и търсена под дърво и камък фамилия хотелиерски олигарси, които се смятат за част от недосегаемия му кръг. Техните бушони обаче ще са от по-големите габарити.

Нека си спомним и друга случка – как панически бързо НФСБ се разграничи от престъпните действия на Анелия Велева – председател на структурата на партията в Костинброд и кандидат за депутат и кмет от фронта на Симеонов. Преди повече от година тя бе задържана на магистрала „Тракия” в зрелищна акция срещу престъпна група за трафик на нелегални мигранти от Турция към Сърбия. Сега ясно ли е защо толкова се блъскаше в гърдите Симеонов, че оградата на границата е непробиваема?! По-късно Велева си посипа главата с пепел, призна се за виновна, споразумя се с обвинението и беше осъдена условно, както и да плати глоба със съучастниците си.

Защо не вземе наистина да се успокои и да се оттегли вицето от всичките си безславни напъни? И без това в едно тв интервю сам призна, че, да, наистина е доста състоятелен собственик на няколко фирми (А дали е всъщност редно да ги има в държавническото му качество?! Пък и си признава- значи се смята за недосегаем). За какво му били пари и рейтинг на тези години и с този си вид, разсъждава още той, не бил такъв наивник. Нямало как да привлече и вниманието на жените. Освен, разбира се, с парите си, смятаме ние. Но кой най-после ще каже всъщност как е натрупал пачките и къде са отишли? Да видим тогава дали ще се сниши.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here