След среща на превозвачите с премиера-изтеглят законопроектът „Столарски“

Направете така, че контролът да е на 100% ефективен, без да има лобистка линия, по която да ни упрекват", обяви Борисов

0
76
премиер
Протестът на автобусните превозвачи бе прекратен. СНИМКА: БНТ

Автобусните фирми се отказаха от планирания протест

Законопроектът „Столарски“ се изтегля, обяви в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, който проведе извънредна среща с автобусните превозвачи.

„Разпоредил съм на Станислав Иванов да изтегли законопроекта за Българска автомобилна камара“, каза премиерът.

Договорил съм се с колегите, някои от нещата, които считам за нередни, да се поправят“, посочи той. „В този законопроект, с който бях запознат, целта и мотивите бяха само едни – браншът да има камара, която във вид на неправителствена организация да съдейства, да дава предложения“, заяви премиерът. „Сега разбирам, че има детайли, които притесняват бранша и най-малко бих ги приел“, каза още Борисов.

„Нека всички заинтересовани страни да седнат в спокойна обстановка и го доведат до там, че секторът да бъде успокоен и дисциплиниран“, заяви той и поясни: „Направете така, че контролът да е на 100% ефективен, без да има лобистка линия, по която да ни упрекват“. „Изключително съм недоволен, че с прокарваната линия Министерството на транспорта трябва да има съвещателен глас, не бих го допуснал. Принципалът и отговорникът за този сектор е министърът на транспорта. Лицензите се издават там“, обяви Бойко Борисов.

Не бих нарушил доверието, взимайки една или друга страна в спора“, каза още той.

След това решение стана ясно, че всички автобуси ще бъдат изтеглени от пунктовете, от които трябваше да бъде даден стартът на протестни действия, като това ще се извърши без да бъде нарушено по никакъв начин движението на останалите превозни средства.