БСП и Бенчо Бенчев се разминаха-Има ли черна каса партията ?

Борисов: Няма да нападам Нинова заради Митьо Очите

0
105
БСП
Турски полицаи водят социалистът Бенчо Бенчев.

Дал съм много повече пари на социалистите, отколкото се говори, обяви общинарят

Арестът на Митьо Очите, общинарят социалист от Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун в Истанбул прерасна в политически скандал. Бенчев и ръководството на БСП се разминаха тотално по въпроса колко пари той е дал на партията и има ли черна каса в нея.

БСП няма черна каса. Единствените средства, които Бенчо Бенев е давал са 70 лв. месечна вноска. БСП получава добра субсидия. Всички мероприятия на БСП се финансират от субсидията, която получаваме като парламентарно представена партия. Всички останали приказки са в сферата на някой каза – друг чу. Ако някой е получавал средства от Бенчо Бенев и си мисли, че е БСП – греши“, заяви днес на брифинг в централата на „Позитано“20 Кирил Добрев.

По-рано през деня Бенчо Бенчев намекна, че соцпартията има черна каса в телефонно интервю за bTV .

Да, спонсорирал съм с пари. Много повече от това, което се говори. Щом не могат да кажат точно колко съм дал, значи има черна каса”, коментира Бенчев.

От БСП сутринта признаха, че той е участвал и в президентската кампания на Румен Радев.

От ГЕРБ поискаха прокуратурата да разследва има ли черна каса в БСП.

Социалистите пък отговориха, че Бенчев е уважаван човек в Бургас, в чийто дом по собствените му думи са гостували всички премиери и президенти. И попитаха гостувал ли е и Бойко Борисов.

Това са лъжи и интриги, никога не са идвали при мен”, каза самият Бенчев.

А междувременно премиерът Борисов също се включи по темата: „Има кой да си отговаря, в голяма партия винаги може и такива да се вкарат. Ако очаквате да нападна г-жа Нинова, няма да го направя. Решението в такива случаи е – веднага гоним, махаме и толкоз, защото местните организации винаги могат да направят някоя беля”.