Арестуваха Митьо Очите и 10 негови хора за рекет и дрога

Групата му подозирана за побой и продажба на наркотици край морето

0
425
политици
Димитър Желязков-Митьо Очите

Операцията е на ГДБОП и Специализираната прокуратура

Несебърският бос Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите, е сред арестуваните при акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура, започнала тази сутрин в Бургас, съобщава сайтът „Флагман“. Желязков е арестуван последен, след като в ареста вече са били голяма част от лейтенантите му.

При операцията са задържани над 10 човека. Сред тях са още знаковите фигури Йордан Въчев-Данчо Ларша и Никола Маринов – Магарето, който пострада сериозна при стрелбата срещу Очите във 4 you. Срещу групата ще бъдат повдигнати обвинения за ОПГ, което се е занимавало с рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. Операцията стартира тази сутрин.

На 2 август 2018 година на територията на Бургаска област Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП задържа организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици.

Организираната престъпна група е с ръководител и участници известни лица от криминалния контингент. В момента в Бургас и областта се провеждат действия по разследването.

По разпореждане на главния прокурор на място е зам.-главният прокурор Иван Гешев за оказване на методическа помощ и координация, съобщиха от прокуратурата.