Борисов:  Поздравявам всички българи с празника

0
33
Паметникът на Съединението в Пловдив

Захариева и Караянчева също честитиха 134-ата годишнина от Съединението

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави всички българи по повод една от най-паметните дати в българската история – Съединението на България.

„Поздравявам всички българи за днешния голям празник! Съединението на Княжество България с Източна Румелия е една голяма и справедлива победа за нас“, написа премиерът на официалния си профил във Facebook.

„Благодарение на нея и на всички герои, борили се за българските национални идеали, днес живеем в една свободна страна, равна на другите европейски държави, чието мнение е значимо и важно. Честито и на пловдивчани за празника на техния древен, вечен, развиващ се и модерен град“, добави Борисов.

Празника честити и външният министър Екатерина Захариева. „Днешният ден е символ на стремежа ни за обединение и за пълна принадлежност към европейската култура и цивилизация. Историята трябва да ни предпазва от бъдещи грешки и да бъде наш учител. Нека носим със себе си поуките и да работим отговорно за страната си“, заяви Захариева.

„Съединението прави силата“. Честит празник ! Бог да пази България!“, написа в социалната мрежа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.