Каракачанов във Войводино: Циганите станаха много нагли!

Истината е, че трябва да се направи една цялостна програма за решаване на циганския въпрос, каза още вицепремиерът

0
120
каракачанов
Красимир Каракачанов

МО ще поеме разходите за лечението на бития командос

Циганите в България станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа.

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с последния случай на нападение над военнослужещ в село Войводиново. Той е на посещение в селото, където се срещна с кмета Димитър Тосков, кмета на Община Марица Димитър Иванов и началника на РДВР Пловдив. С Красимир Каракачанов е и командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев. Министърът разкри, че преди срещата е посетил пострадалия военен в болница „Св. Пантелеймон“.

„Предстои му операция. Тя ще му бъде направена утре. Той е със спукана скула и много кръвонасядания покрай очите. Нападателите са го удряли предимно в главата. Състоянието му е добро, има средна телесна повреда и може би ще бъде изписан след няколко дни. Министерството на отбраната ще поеме всички разходи по лечението“, обяви Каракачанов.

„Преди няколко дни беше пребит полицай, а сега военен и това не може да продължава повече. Истината е, че трябва да се направи една цялостна програма за решаване на циганския въпрос. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има задължения и трябва да спазва закона. Мерките трябва да са буквално обвързване на социалните помощи с образованието и труда. България трябва да спре да се съобразява с всякакви чиновници от Брюксел и правозащитници“, категоричен беше военният министър, цитиран от радио Фокус.

„Незаконните постройки също са друг проблем. В гетата е скотска история. Няма морал. Хлапета бият наред. Това не може да продължава повече. Програмата е направена и ще я внеса за обсъждане в Министерския съвет. Няма смисъл да се чака и търпи повече“, продължи Каракачанов.

„Докога държавата ще финансира безразборната циганска раждаемост. Това население не желае да работи, не учат и на практика стават една маргинализирана общност, която си живее по свои закони. А човек, свикнал да живее на готово, най-лесната работа е да прави деца, за да взима помощи. Те нямат никакъв стимул да работят, да се усъвършенстват“, каза още вицепремиерът.