Кметът на Минерални бани към избиратели: Аз съм човека, няма други кандидати

0
3260
кмет
Кметът Мюмюн Искендер

Как се печелят избори с регистрирани над 800 външни хора ?

Интересни сюжети се разиграват в община Минерални бани преди предстоящите местни избори, алармираха пред Breaking.bg хора от района.

Сайтът описва в няколко разследвания „изпълненията“ на кмета от ДПС Мюмюн Искендер и паролата „Бат Раманад каза“, с която той принуждава общинските съветници да гласуват сделки с продажба на земя. Като основни купувачи са хора от семейството на кмета и негови приближени. Той управлява общината вече осем години и се кандидатира за трети мандат на 27 октомври 2019 година.

Как се подготвя почвата за избирането на Искендер за трети мандат? Ето как става това в три села от общината- Караманци,Сърница и Боян Ботево.

Събранието за издигане на кандидатурата му се провежда като Искендер води със себе си доверени хора от общината, негови подчинени работници от временната заетост, жители от селото (5,6 човека).

Събранието започва.

Аз съм човекът,няма други кандидати,заявява пред хората Искендер, разказват присъствали на тези сбирки.

Кметът обаче манипулира хората, защото към момента, преди регистрацията в ОИК, има поне трима кандидати за неговия пост. Имало е и други, но те са се отказали след заплахи от приближени на кмета.

Той не се спира пред нищо, хората са възмутени от неговото арогантно държане и псувните които отправя към подчинените си, казват местни жители. На партийните събрания по селата Искендер не отговаря на въпроси на хората. А те имат.

Жители на селата Сърница и Караманци питат как и по какъв критерии са заложени 10хл.дка общинска гора в землището на първото село в „Демирбанк“. Те питат и кой е бъдещият „нагласен“ купувач на гората ? Има и още въпроси.

Защо жителите на община Минерални бани плащат 75 лв за един кубик дърва за огрев,а в община Стамболово по 40 лв за кубичен метър ?

Къде отива разликата която е почти двойно бат Рамадан ли каза?

Защо с лека ръка се продават 90 000 дка гори, която според местните хора е държавна, но се актува като общинска ? И защо кметът ги продава ?

Как стана така, че сградата на мъжкото общежитие на бившия икономически техникум в общината, бе купено от свата на Искендер? Данъчната оценка на имота бе 400 000 лева, но сделката е за мижавите 100 000 лева ?

Защо Оздравителният техникум, със 17 дка площ, с данъчна оценка 800 000 лева, е продаден за 600 000 лева ?

Подставено лице на Искендер ли купи терена ?

По същата схема са продадени здравната служба в селата Сусам и Татарево. Само за по 30 000 лева.Сградите са масивни на 2 етажа и струват не по малко от 200 000 лева. Защо жителите на двете села бяха лишени от здравни услуги ? Защо въобще бяха продадени сградите, построени с доброволен труд от жителите ?

Хората то Минерални бани живо се интересуват за строежа на петзвездния хотел на свата на кмета Искендер, който се довършва до терена на купеното общежитие. Според местните хора разширението на хотела се прави в църковни земя и че сградата няма реални документи за разширяването му. Къде е ДНСК ?

Този човек е решил твърдо пак да стане кмет на Минерални бани. При положение че е изкупил половината община, не му ли стига това което е заграбил или иска и другата половина ?

Продаден е басейнът на детската градина, на негово място се строи къща с магазин. Кой разреши построяването на тази сграда да бъде залепена за столовата на детската градина, къде е ДНСК да провери как се строи ? Кой следи строителството на улиците в Минерални бани? В момента те се правят със стари бордюри и стари плочки ? Такъв ли човек ще ни управлява и следващия мандат, както е решило ДПС?

Според местни хора от Караманци, Сърница, Боян Ботево, Колец и Сусам кметът Искендер се е подготвил за изборите като е регистрирал над 800 души от Хасково, Гарваново и Узунджово, които никога не се живели в Минерални бани.

В отделни домове има регистрирани по 15-20 души. Така ли се печелят избори ? С „единствения“ кандидат ?