Кристиян Вигенин: Бенчо Бенчев е отрицание на всичко, в което вярваме

Депутатът видя сценарий при ареста на Очите

0
900
вигенин
Бенчо Бенчев и неговата лимузина

Секретарят на ПГ на БСП пита кой го е избрал за общински съветник от гражданска квота

Секретарят на ПГ на БСП Кристиян Вигенин заклейми арестуваният с Митьо Очите общински съветник от БСП Бенчо Бенчев във Фейсбук. Бенчев е и зам.-председател на бургаския общински съвет. Ето какво написа Вигенин:

Както всичко напоследък, историята с Димитър Желязков мирише силно на поредния сценарий. Но даже да не е и въпреки, че засега знаем твърде малко, ще кажа че Бенчев с Ролс Ройса не може да бъде идентифициран с БСП по никакъв начин, не е социалист, той е отрицание на всичко, в което вярваме.

Защо и как е избран като гражданска квота за общински съветник – това е политически въпрос, на който трябва да отговори тогавашното местно ръководство. А как се е оказал в един хотел с Очите в Истанбул и каква е ролята му е криминален въпрос, тепърва ще научаваме подробностите. Но едно е ясно – Бенчев трябва да напусне Общинския съвет в Бургас.

Да понесе цялата отговорност и пред закона, и пред гражданите, които са го избрали. В тази светлина звучи още по-актуално призивът на Корнелия Нинова за изчистване на българската политика от корупция и зависимости – феномен, роден от прехода, който засяга повече или по-малко всички партии, но само една – БСП – го поставя публично. И главният крадец да не си мисли, че ще се спаси, викайки с цяло гърло „Дръжте крадеца!“ при всеки удобен повод.

Официално от БСП също се разграничиха от социалиста с „Ролс Ройс“. ИБ на партията настоява той да напусне общинския съвет.