Ползваш пълен пакет телевизии – плащаш неволно и на Слави Трифонов

0
133
Ако не се обадиш на оператор плащаш за телевизията на Слави.

За да махнеш телевизията му, трябва да се обадиш задължително на оператора си

Цветан Фиков, bgreporter.info

Телевизията на Слави Трифонов се финансира вече чрез допълнително заплащане от 0.78 лв. с ДДС. Това оповести самият той в социалните мрежи. Трифонов написа, че който иска да го гледа трябва да поиска от оператора телевизията му да бъде включена в услугата, която ползвате.

Нарочно или не, Дългия пропусна да отбележи, че ако ползваш пълен пакет телевизионна услуга, то тогава телевизията му ще остане и всеки абонат ползвател на пълен пакет програми иска или не, ще му дава заветните 78 стотинки всеки месец. Хитро нали? Така на практика всеки абонат който ползва пакет с включено НВО и канали за възрастни неохотно ще финансира и Слави Трифонов и неговата партия и телевизия.

Има ли начин да се отървеш от подобно нежелано финансиране?

Има! Но нарочно трябва да е обадиш на своя оператор и да пожелаеш тази телевизия да бъде извадена от пакета с програми които заплащаш като абонат. На практика се получава така, че за да гледаш трябва да се обадиш и да поискаш. За да не финансираш телевизията на Трифонов, като ползвател на пълен пакет от телевизии отново трябва да се обадиш и да поискаш изрично тя да бъде спряна.

В противен случай просто оператора ще отчислява от твоята такса 78 ст. за джоба на Трифонов.

Замислете се колко хора биха се обадили за да изключат даден канал от пакета си? Едва ли са много. Аз го направих. Обещаха ми до края на деня да бъде извадена от пакета ми. Не, таксата ми няма да намалее със 78 ст., тя ще си остане същата, но Слави няма да получава и стотинка от моите пари. За мен това е важно защото не искам да съм спонсор на дългия! Надявам се и така е редно, операторите на телевизионни услуги да направят корекция и да не се окаже, че всеки който плаща за пълен пакет телевизии е спонсор и на Слави Трифонов.