Хакери атакували непрекъснато сайта за ваксинации

0
21
Костадин Ангелов Снимка: Нова

Въпреки увеличаването на заразените, място за тревога няма, обяви здравният министър Костадин Ангелов

Въпреки увеличаването на заразените, място за тревога няма, изтъкна министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов във Варна. Той обяви, че започва срещи с представители на РЗИ от страната и всички, имащи отношение към овладяване на ситуацията.

Болниците ще издържат на натиска, те разполагат с всичко необходимо“, коментира Ангелов. Според него критични точки в страната в момента няма, има места, където капацитет от легла е запълнен и се правят трансформации броят им да бъде увеличен. По думите на министъра това е валидно за Кюстендил, Бургас, Шумен и няколко лечебни заведения в София.

Записалите се за ваксина са вече близо 60 000 души, но срещу електронната система има непрекъснати хакерски атаки“, посочи здравният министър. Той уточни, че екип в “Информационно обслужване” работи денонощно и на всеки час подава информация към здравното министерство.

Ваксинацията върви с добро темпо и, ако така продължава, до края на лятото ще сме постигнали това, което целим“, уверен е проф. Ангелов.

В началото на кампанията по ваксинация България направи две неща, които сега и другите държави започват да прилагат – това са поставяне на ваксината на Оксфорд на хора над 55 години и отварянето на зелените коридори, допълни министърът. Той смята, че до 10 март ще приключи ваксинирането на членовете на избирателни комисии на всички нива. Проф. Ангелов е категоричен, че се работи активно за успешен летен туристически сезон, като идеята е да се осигури максимална безопасност за пристигащите гости и за българските граждани.