Борисов към ГЕРБ: Няма да има милост за никого!

0
227
борисов
Борисов поиска справедливост за хората.

Ключовата дума е справедливост, да видим дали не сме се самозабравили и сме станали номенклатура, обяви премиерът

Няма да има милост за никого! Ключовата дума е справедливост. Това обяви пред Националното събрание на ГЕРБ лидерът и премиер на страната Бойко Борисов. Той обяви, че за кметските избори трябва да много внимателно структурите да си огледат хората. Той ще предложи кандидатите за кметове е съветници да застават не пред партийните събрания, а пред обществеността, на отворени събрания.

Искам по отворени събрания-с обществеността за кметовете, да чуем какво мислят хората за нашите кметове и съветници. Да видим дали не сме се самозабравили, дали не сме станали номенклатура. Ако хората усетят това партията е загинала, обяви той.

В Плевен ни се смеят, след толкова направени неща за града. Там трябва да се се реже из основи, коментира партийната структура там Борисов.

Партията гласува промени в устава, с които се създава Етична комисия, която да проверява сигнали срещу членове на ГЕРБ. Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова бяха освободени от Изпълнителната комисия.

При гласуването за Цветанов 10 души бяха против, а 11 се въздържаха. На тяхно място в ИК бяха избрани Цвета Караянчева и Тошко Тодоров.

Във видеообръщение председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол заяви, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от самото начало разбира значението на местните структури за всяка една партия и изрази увереност, че промените ще бъдат стратегически за бъдещето на партията.

,,Искам да ви поздравя за победата на Европейските избори и най-вече специални поздравления за Мария Габриел, която бързо бе оценена в своя ресор, защото цифровизацията е бъдещето на Европа и на европейците и тя допринесе изключително много за това“, посочи Дол.

Цветанов си остава партиен член. ГЕРБ показа, че е дисциплинирана партия, очакваше се голям драматизъм, кръв, а няма такова нещо.

Продължаваме с промените и то след като спечелихме изборите. Ами ако аз бях оттеглил оставката на Цветанов, каквото направиха в БСП, заяви пред делегатите Борисов.

Той сравни ГЕРБ със социалистите.

Преди 10 години беше достатъчно да кажеш, че „Витоша“ ще стане пешеходна зона и хората се радват, да кажеш, че ще има естакади на Семинарията, Лъвов мост, Черни връх, че по „Струма“ ще ходиш на море. И всичко това вече е факт. Но хората искат повече. Искат справедливост. Затова предложих Етична комисия, защото когато се концентрира власт в един човек е опасно,“ добави лидерът на ГЕРБ.

Според него хората ги гледат под лупа и затова партията е намалила партийните субсидии.

Победихме и със субсидии. Е как унищожаваме опозицията, със субсидии и без субсидии. Те не казват колко да е субсидията. Има ли предложение на БСП в НС, няма.

Борисов ще предложи увеличение на членския внос за хората от властта.

Ключова дума е справедливост. Защото хората ни гледат, за разлика от другите. Говорих за сини и червени лампи. Не ме разбрахте-тези с къщите за гости не ме разбраха и в Пловдив, въпросният кмет. Няма да има милост за никого.

Нас ни избраха, защото бяхме добри полицаи и давахме справедливост на хората, сега трябва да бъдем същите.

5% изсветлява икономиката, битката с контрабандата в България стана световно име, БВП 116 млрд. Лева. Вдигаме доходи-учители, полицаи, отбраната.

Сега строим „Хемус“, пътят към Видин, август Южната дъга. Искам хората да виждат багерите и тракторите. Когато ги видят хората не ни се сърдят. Знаят, че ще стане. Правя си моя социология, стоя на мостовете да видя колко ще ме псуват и колко ще ми махат. Слава богу е добре, каза още той.